sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Sitruunainen Suppilovahveropasta

Vietin pari päivää syyslomaa ja pitihän sitä suppilovahveroita päästä heti keräämään. Saalis ylitti taas toiveet ja niimpä kassit, pussit ja kopat täyttyivät ihanista suppiksista. Rakastan suppilovahveroita yli kaiken ja tästä rakkaudesta on kiittäminen anoppiani, joka intohimoisena sienestäjänä on tutustuttanut minut tähän loppusyksyn mahtavaan sieneen. Sienikeitto on suosikkini mutta kaikki pastaruuat vievät myös kielen mennessään, siksipä oli luonnollista että valmistin perheelle tämän ihanan Sitruunaisen Suppispastan.





Kastike valmistuu samalla, kun keität pastan joten aika nopeasta ruuasta on kysymys. Esi-valmistele raaka-aineet. Pienistele sienet, viipaloi valkosipulit, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu sekä silppua lehtipersilija. Sitten vain pasta kiehumaan ja kastikeen tekoon.




















SITRUUNAINEN SUPPILOVAHVEROPASTA

4 hengelle

400 g pastaa
KASTIKE
400 g suppilovahveroita
1-2 sitruunaa
5 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
pari nokaretta voita
1 ruukku lehtipersilijaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
LISÄKSI
noin 100 g Ricotta- tai parmesanjuustoa


Kuumenna isossa kattilassa vesi pastaa varten. Esivalmistele kastikkeen raaka-aineet. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista sitruunamehu. Viipaloi valkosipulit. Pienistele sienet, pienimmät voi jättää kokonaisiksi. Silppua lehtipersilija varsineen.

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun kuumaan veteen. Valmista kastike. Kuumenna oliiviöljy melko kuumaksi paistinpannulla ja lisää sienet. Paista hetki ja lisää sitten valkosipulit, paista valkosipulit pehmeiksi. Ota pannu liedeltä ja lisää sitruunamehu, puolet sitruunan kuoriraasteesta, nokare voita ja suurin osa lehtipersilijasilpusta. Mausta mustapippurilla. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää pastan keitinvettä noin 1/2 dl suppisten sekaan. Valuta pasta ja sekoita se hyvin sitruunaisen suppilovahverokastikeen joukkoon.

Jaa suppilovahveropasta lautasille ja pienistele Ricotta tai raasta Parmesan annosten päälle. Viimeistele annokset lopulla lehtipersilijasilpulla ja sitruunankuoriraasteella, tarjoile heti. 

VINKKI! Kuvissa näkyvä on Ricottajuustoa mutta mielestäni Parmesan sopii paremmin suppilovahveroiden makuun. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti