tiistai 1. toukokuuta 2018

Uunimunkit

Uusimmassa Maku-lehdessä oli ohje Uunimunkkeihin...kuulostipa loistavalta idealta, ei käryä ja kerralla saisi pari pellillistä munkkeja. Vaikka munkit sisältävät vähemmän rasvaa ne maistuvat aivan samalta kuin upporasvassa paistetutkin...näitä tehdään toistekin😊





Tee tavallinen pullataikina, kohota hyvin. Kauli taikina ja ota muotilla pyöreitä munkkeja. Kohota ja kasta munkit öljyyn. Paista uunissa ja sokeroi. Nauti kylmän juotavan kera.







HAUSKAA VAPPUA
 🎈🎈







UUNIMUNKIT
30 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
15 dl vehnäjauhoja
100 g laktoositonta rasvaa
VOITELU
3 dl rypsiöljyä
PINNALLE
2-4 dl sokeria



Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoista ensin kaksi kolmasosaa ja hieman myöhemmin loput. Sekoita pehmeä rasva taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.

Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla pyöreitä kiekkoja. Tee keskelle reikä ja venytä munkista rinkilä. Kohota munkkeja leivinliinan alla puoli tuntia. Tee samoin lopulle taikinalle.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa rypsiöljy kulhoon ja kasta jokainen munkki öljyyn. Nosta munkit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10–12 minuuttia.

Kierittele kuumat munkit heti uunista nostamisen jälkeen sokerissa. VINKKI! Jos munkit ehtivät jäähtyä, voit voidella munkkien pintaa öljyllä, niin sokeri tarttuu kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti