tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluherkku Pätkis-Brownie fudge

Valitettavasti täällä blogissa on ollut hiljaiseloa...sillä tänä vuonna jouluherkkujen (ja vähän muidenkin joulujuttujen ja -ruokien) teko on jäänyt oman flunssa-sairastelun  vuoksi todella vähäiselle. No, onneksi sentään muutaman herkun olen saanut aikaiseksi...Itsetehtyjä Kinuskisia-suklaakonvehteja tein viikko sitten, samoin omaa luottoherkkua Rocky road paloja...kokeilimpa niistä myös jouluisempaa versiota, jonka ohjeen bongasin Pirkan sivustolta.

Erilaiset itsetehdyt suklaiset fudget ovat suosikki herkkujani ja viime jouluna tehty Marianne fudge oli ehkä parasta ikinä tekemääni. No, tänä vuonna testasin Pätkis-brownie fudgea joka aivan suli suuhun...ja taisipa tästä tulla nyt uusin suosikkini...slurps, tätä täytyy tehdä vielä toinenkin satsi ;-)  Alkuperäinen ohje löytyi Unelmaa leipomassa- blogista.








PÄTKIS-BROWNIE FUDGE

Käytä fudgen tekemiseen makeutettua maitotiivistettä, jota ei ole keitetty kinuskiksi.


POHJA
75 g voita
60 g tummaa suklaata
1 muna
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
FUDGE
200 g (puoli purkkia) kondensoitua maitoa
150 g pätkis-karkkeja
100 g tummaa suklaata
KORISTELU
valkosuklaata
piparminttukarkkeja


Valmista pohja. Laita pilkottu voi ja paloiteltu suklaa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna vähitellen kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Lisää sokeri joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muna käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta kiinteää, mutta keskeltä taikinaista. Anna valmiin brownie-pohjan jäähtyä vuoassaan ja siirrä sen jälkeen vuoka vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Valmista fudge. Laita vesihauteeseen kondensoitu maito sekä pilkottu suklaa ja pätkikset. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes suklaa ja pätkikset ovat sulaneet kondensoidun maidon joukkoon. Levitä massa tiiviisti jäähtyneen brownie-pohjan päälle irtopohjavuon reunojen sisään. Laita jääkaappiin jähmettymään. Viimeistele sulatetulla valkosuklaalla ja piparminttukarkin7kepin muruilla. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi terävällä veitsellä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti