lauantai 24. joulukuuta 2016

Baileys suklaakakku

Jouluaaton kahvipöydässä meillä tarjottiin Baileys suklaakakkua. Tämä ihanuus on Kinuskikissan ohje.










BAILEYS SUKLAAKAKKU
12 hengelle

POHJA
5 munaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl sokeria
KOSTUTUS
2 dl maitoa
BAILEYSTÄYTE
8 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
2 dl kylmää Baileysia
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata
SUKLAAKUORRUTE
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
KORISTELU
suklaakonvehteja
makeisia


Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). VINKKI! Voit tehdä kakun myös 24 cm vuokaan mutta silloin siitä tulee vain matalampi. Laita täytteeseen tuleva Baileys ajoissa jääkaappiin viilenemään. Tämä varmistaa, että kermavaahto säilyttää rakenteensa.

 Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen. Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa se neljään osaan.

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita kylmä Baileys ohuena nauhana tuorejuustoon. Yhdistä tuorejuustoseos kermavaahdon kanssa. Sekoita joukkooon vaniljakreemijauhe. Erota vajaa neljännes täytteestä kuorruttamista varten. Sekoita lopuntäytteen joukkoon suklaarouhe.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee seuraavat kaksi kerrosta samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta. Tasoita reunat lastalla ja levitä päälle kuorrutteeksi säästämäsi osa täytteestä. Nosta kakku jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään, jotta kakku mehevöityy ja täytteet ja pinta jähmettyvät.

Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, mutta ei kiehumispisteeseen saakka. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt kuorrutetta suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla päällisosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku suklaakonvehdeilla ja makeisilla.


*
H
yvää
JouluaHyv
ääJouluaHy
vääJouluaHyvää
Joulua
HYVÄÄJOULUA
HyvääJouluaHyvää
JouluaHyvääJouluaHyvää
JouluaHyvääJouluaHyvää
JouluaHyvääJouluaHyvääJoulu
aHyvääJouluaHyvääJouluaHyvää
JouluaHyvääJoulua
HyvääJouluaHyvää
JouluaHyvääJouluaHyv
ääJouluaHyvääJouluaHyvä
äJouluaHyvääJouluaHyvääJou
luaHyvääJouluaHyvääJouluaHyvä
äJoulua
Hyvää
joulua!


Terveisin Paperivuoka







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti