sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Jouluaatto 2016

Jouluaattoa vietettiin taas tuttuun tapaan omassa kodissa. Aaton ohjelma koostui Joulupuurosta, Joulurauhanjulistuksesta, Joulusaunasta, juhlapäivällisestä, Joululahjoista, Joulukahveista ja mukavasta yhdessäolosta perheen ja isovanhempien kanssa.







Joulukattaus oli tänäkin vuonna vaalean sävyinen, lisäksi ripaus vihreää ja hitunen mustaa, paljon lasia ja kiiltävää hopeaa. Kattaus syntyi valkoisesta pöytäliinasta, häälahjaksi saaduista Artican ruokalautasista ja itselleni tänä vuonna joululahjaksi ostamistani Piilopaikka lautasista. Punaviinilasina oli pari vuotta sitten ostamani Essence viinilasit, valkoviinilaseina ylioppilaslahjaksi saamani kristallilasit ja vesilaseina Iittalan Kastehelmilasit. Ruokailuvälineet oli häälahjaksi saamamme hoseiset Chippendale-aterimet. Hyasintit kääräisin sanomalehtipaperiin ja pistin kauniisiin lasipurkkeihin. Erilaiset kynttilät asettelin Ikean pitkänomaisille kynttiläalusille ja somisteeksi laitoin muutaman kuusenoksan.





Joulumenu 2016

*
Lohimousse
Mango-Rapuherkku
Rosollisilli
Kylmäsavustettu lohi
Graavilohi
Perunat
Rosolli

*

*
Imellettyperunalaatikko
Joulukana
Joulukinkku
Wiskisinappi

*
Juustotarjotin

*






Tänä vuonna Jouluruuan pääpaino oli alkupaloissa eli kaloissa. Kaikki kalat ostin valmiina, ainostaan makirullat valmistimme itse. Lämpimät ruuat valmistin itse alusta allkaen. Ruokaa tein kohtuudella koska kolmen päivän nauttiminen jouluruuasta riittää minulle ja perheelle oikein hyvin. Tapaninpäivän jälkeen on jo mukava palata arkeen ja peruskotiruokaan.






Jälkiruuaksi herkuteltiin esikoisen tekemillä Glögi-Valkosuklaapannacotilla.




Iltakahveilla nautiittiin tyttöjen tekemillä jouluisilla suklaaherkuilla. lahjasuklailla ja Baileys-suklaakakulla.








Loppuilta olikin sitten mukava köllotellä sohvalla rakkaitten kanssa 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti