keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Rocky Road juustokakku

Rocky Road juustokakku on aivan tavallinen hyydytetty suklaajuustokakku, jonka koristelin Rocky Road tyylisesti eli hieman makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää herkkua kakun päälle - omasta mielestä oikein onnistunut kokonaisuus...ehkäpä meidän perheen uusin suosikkikakku. Mutta taisi se olla Ravintolapäivänäkin asiakkaiden suosikki, koska itselle ei siitä palaakaan jäänyt.








ROCKY ROAD JUUSTOKAKKU
12 palaa

POHJA
175 g dominokeksejä
75 g voita
TÄYTE
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g maitosuklaata
3 liivatelehteä
1/2 dl Baileys kermalikööriä, kahviliköörikin käy
KORISTELU
suolapähkinöitä, minivaahtokarkkeja, lakritsipaloja, sulatettua suklaata


Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata maitosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa.

Sulata liivatteet kermaliköörin kanssa kattilassa liedellä. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin tai yön yli jääkaapissa.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse leikkasin ensin kakun paloiksi ja koristelin minivaahtokarkeilla, lakritsipaloilla ja suolapähkinöillä, lopuksi sulattelin suklaata ja valuttelin suklaasta ohuita raitoja/rinkuloita pähkinöiden, vaahtokarkkien ja lakritsipalojen päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti