maanantai 2. toukokuuta 2016

Banaani-pannukakut

Banaani-pannukakut ovat ihanan pulleita pikkupannukakkuja, jotka saavat mehevyytensä ja makeutensa banaaniviipaleista. Pannukakut maistuvat aamupalalla erityisesti ruokosokerisiirapin ja turkkilaisen jogurtin kera, mansikat tai mustikat kruunaavat makunautinnon.




BANAANI-PANNUKAKUT
noin 15 kpl



1  3/4 dl vehnäjauhoja
3/4  tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 dl maitoa
1 dl piimää
2 kananmunaa
1-2 banaania viipaleina
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
TARJOILUUN
2 1/2 dl mansikoita tai pensasmustikoita
1 1/2  dl turkkilaista jogurttia
ruokosokerisiirappia




Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää maito ja piimä, sekoita hyvin. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoitellen. Paista pulleita pikkupannukakkuja  ohukaispannussa. Laita kuhunkin pannukakkuun kolme banaaniviipaletta heti kun olet annostellut taikinan ohukaispannuun ja paista pannukakut kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta.

Tarjoa pannukakut ruokosokerisiirapin, marjojen, turkkilaisen jogurtin kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti