sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappupäivän aamupala


Vappupäivänä koko perhe heräsi lähes kukonlaulun aikaan josta johtuen vappubrunssi vaihtuikin vappuaamupalaksi, koska kukaan ei olisi jaksanut odottaa pitkälle aamupäivään. Pikkumuutokset siis suunnitelmiin...

Peruna-pinaattimunakasta ja Banaanipannukakkuja piti ainakin saada mutta muut brunnssi-ideat jäivät tulevaisuuteen. Vaikka oikeastaan tämä vähän tuhdimpi aamupala olikin loistava juttu...sillä nyt on piha haravointuna ja koira lenkitettynä ja voimme nauttia ihanasta aurinkoisesta päivästä...ehkäpä syömme kevyen lounaan eli eilisiä salaatteja ja sitten illalla grillaillaan...ainakin possua ja parsaa...lisukkeeksi ehkäpä bataattiransiksia...no, mutta niistä sitten toisella kertaa.





Vappupäivän aamupala


Peruna-pinaattimunakas, kirsikkatomaatit, suolakurkut

*
Banaani-pannukakut, ruokosokerisiirappi, turkkilainen jukurtti

*
Meloni, mansikat, viinirypäleet

*
patonki, siemennäkkäri, levitettävä raejuusto, leipäjuusto

*
munkit, kahvi, tee, sima




Peruna-pinaattimunakas eli espanjalainen tortilla on ruokaisa munakas, joka maistuu niin iltapalalla kuin lounaallakin..ja nyt myös aamupalalla. Tämä kahden annos riitti hyvin meidän nelihenkiselle perheelle aamupalalla kun lisukkeita oli muitakin.





PERUNA-PINAATTIMUNAKAS
2 henkilölle 

4 keitettyä perunaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
5 kananmunaa
1/2 dl vettä
1/2 pss (a' 200 g) pinaattia
(ripaus suolaa)


Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli.
Paista perunoita ja sipuleita pannulla öljyssä noin 10 minuuttia käännellen. Mausta suolalla. Lisää pinaatit, kuumenna ja kypsennä vielä 5 minuuttia, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Sekoita munien joukkoon vesi ja loppu suola. Lisää pannulle 1 rkl öljyä, kaada munamassa kuumalle pannulle ja kypsennä perunamunakasta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä munakas varovasti lautasen avulla ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja perunat kypsiä. Lisää tarvittaessa suolaa.





P.S. Banaani-pannukakkujen ohje ensi viikolla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti