tiistai 24. toukokuuta 2016

Mustikkamoussekakku browniepohjalla

Kostea suklainen pohja ja ihanan mustikkainen täyte takaavat herkullisen makunautinnon. Tätäkin kakku maisteltiin Kakkukahvila Paperivuoassa 21.5.2016






MUSTIKKAMOUSSEKAKKU BROWNIEPOHJALLA
12 palaa

150 g tummaa suklaata
100 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoha
MUSTIKKAMOUSSE
6 liivatetta
250 g mustikoita
3 kannamunan keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl kuohukermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen palanen ja laita se läpimitaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Laita liivatelehde kylmään veteen likoamaan. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. sauvasekoittimella, jos haluat sileää sosetta, paseraa mustikkasose siivilän läpi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikasose. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita täyteeseen. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Irrota kakku varovasti muotista ja koristele mustikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti