torstai 5. toukokuuta 2016

Freak shake eli Friikkipirteö

Australiasta Suomeen rantautunut jälkiruokavillitys, freak shake eli friikkipirtelö on melkoinen överiherkku jonka koristeluun käytetään jos jonkilaisia makuja - vain oma luovuus on rajana! Itse kokeilin vappupäivänä K-ruoka sivuston suklaapirtelöä, kekseillä, nutellalla ja kermavaahdolla höystettynä...tytöt tykkäsivät niin paljon ettei minulle jäänyt kuin maistiaiset...mutta senkin perusteella voin vain todeta että hyvää oli.
FREAK SHAKE ELI FRIIKKIPIRTELÖ
2 annosta

1/2 pkt (5 dl) suklaa jäätelöä ja suklaakastiketta
1 dl maitoa
1/4 pkt Oreo tai Pirkka Origo keksejä
1/2 dl Nutella suklaalevitettä
1 dl vispikermaa


Levitä Nutellaa  reilusti lasin tai lasipurkin reunoille. Kiinnitä levitteen avulla suolapähkinöitä tai keksimuruja koristeeksi.

Valmista pirtelö tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mittaa jäätelö ja maito kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Lisää kolme täytekeksiä  ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.

Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Kaada pirtelö laseihin. Pursota päälle reilusti kermavaahtoa ja koristele. Voit käyttää koristelussa täytekeksejä, vaahtokarkkeja ja halutessasi myös suolapähkinöitä tai sulatettua suklaata. Vain mielikuvitus on rajana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti