maanantai 11. huhtikuuta 2016

Suklaa nakukakku




Tässä suklaan ystäville todellinen namupala. Suklaa on myös esikoiseni lempiherkku mistä johtuen tämän päiväinen nimpparikakkukin oli suklainen...Suklaa nakukakku sankarin toiveiden mukaan. Kakkupohja on tuttu  täältä, joka on helppo tehdä ja onnistuu aina. Täytteen idean bongasin K-ruokalehden sivuilta. Kakku oli mehevää ja sopivan kosteaa, jota täyteläinen ja suklainen täyte täydentää. Täytteen kanssa kannattaa kuitenkin olla kärsivällinen ja jäähdyttää se hyvin, muuten täyte valuu kakun välistä ja päältä karkuun. Nautinnollisia suklaahetkiä!






SUKLAA NAKUKAKKU
10 annosta

POHJA
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 1/2 dl vahvaa kahvia
SUKLAAGANASHE
2 tlk (a' 2 dl) vispikermaa
350 g tummaa suklaata
30 g sulatettua voita
LISÄKSI
3/4 dl valmista kinuskikastiketta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
3 fudgepalaa
kullanvärisiä nompparelleja

Valmista kakkupohja. Voiteleja jauhota 18 cm irtokakkuvuoka. Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerron ja laita ne kiertämään vuoan sisäreunoja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi mutta vältä turhaan sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kolmeen osaan.


Valmista suklaaganashe. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä vähintään tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Itse jäähdyttelin yhteensä 3 tuntia. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.

Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti