torstai 14. huhtikuuta 2016

Mangojuustokakku browniepohjalla

Tämä paistettava juustokakun ohje löytyi tämän kevään Maku-lehdestä, jossa kakkua kehuttiin kovasti. Browniepohja, raikas rahkatäyte ja mangoraidat takaavat makunautinnon. Kakku ei ole makea, vaikka pohja onkin kovin suklainen.





MANGOJUUSTOKAKKU BROWNIWPOHJALLA
20 henkilölle

POHJA
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

TÄYTE
400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 dl (1 tlk) säilykemangoa soseena
2 rkl sitruunamehua


Valmista pohja sulattamalla voi ja suklaa mikrossa. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Älä paista pohjaa liian kuivaksi...itselläni pohja meni inasen liian kuivaksi, joten paistoaika voisi olla 10-12 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokeri, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Kaada täyte esipaistetulle suklaapohjalle.

Soseuta mangot ja mausta sitruunamehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Tee haarukalla mangososeen  kuvioita siten, että täyte hieman marmoroituu. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. VINKKI! Peitä kakun pinta leivinpaperilla jottei se tummu liikaa. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman tytisevää, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Omasta mielestäni mangotäyte jäi kaipaamaan jotain...joko lisää kirpeyttä tai makeutta...mangotäyte jotenkin hukkui rahkan joukkoon...empä tiedä haittasiko se kuitenkaan, sillä kakku teki hyvin kauppansa niin kotona kuin työpaikallakin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti