sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Uunissa paistettu kokonainen sitruunakana


Olin jo kauan haaveillut kokonaisen kanan paistoa ja reseptikin oli katsottu valmiiksi...mutta tapoihini kuuluu myös kadottaa ne hyvät reseptit  ja vinkit  juuri ennen kuin sitä pitäisi alkaa valmistaa...ja juuri tälläkin kertaa kävi niin. Resepti oli kadoksissa ja kana lämpiämässä, sitruunat ja rosmariinit odottamassa...eipä auttanut muuta kuin googlettaa ja hyvää sitruunakanaohjetta metsästää...onneksi Jamie Oliverin ohje pelasti tällä kertaa.

Tästä tulikin todella hyvää ja maukasta, ehkäpä meidän perheen uusi lemppariruoka, koska sitruunainen maustevoi antoi makua ja mehevyyttä kanalle. Hyvä lisuke sitruunakananlle oli paahdetut bataattikuutiot, jotka tasapainottivat makeudellaan sitruunaista ja hapokasta kanaa. 

UUNISSA PAISTETTU KOKONAINEN SITRUUNAKANA 
4-6 hengelle

1 kokonainen broileri (1,5 kg)
MAUSTEVOI
100g voita
suolaa
mustaapippuria
2 solovalkosipulia tai 1 valkosipulin kynnet
tuoretta rosmariinia tai timjamia
½ -1 sitruunan kuori raastettuna
LISÄKSI
1 sitruuna

Ota kana lämpenemään noin 1/2 tuntia ennen valmistamista.Valmista maustevoi raastamalla valkosipuli ja sitruunankuori. Sekoita valkosipuli, sitruunankuori ja huoneenlämpöinen voi ja mausteet yhteen. (Laita kylmään jähmettymään hieman.)

Laita reilusti maustevoita kanan nahkan alle ja levitä se kauttaaltaan sinne. Voit myös levittää maustevoita kanan päälle.Tee veitsellä sitruunaan reikiä ja työnnä se kanan takalistoon. Aseta kana uunivuokaan ja ripottele päälle vielä rosmariinia. Lämmitä uuni 240 asteeseen.

Laita kana uuniin ja laske uunin lämpötila heti 200 asteeseen. Paista kanaa uunin keskiosassa 1h 20 minuuttia. Anna kanan levätä folioon käärittynä 15 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa kana valmiiksi tai nosta kana kokonaisena tarjolle. Nauti uunissa paahdettujen bataattilohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti