sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Inkiväärisima

Nyt on viimeiset hetket laittaa sima käymään, jos mielii juoda sitä vappuna...sillä siman tekoon menee noin viikko, se on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Tänä vuonna pullottelin 4 litraa Inkiväärisimaa...toivottavasti siitä tulee yhtä hyvää kuin vuosi sitten tekemästäni Lime-simasta.



INKIVÄÄRISIMA
4 l

4 l vettä
noin 3 cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna noin 10 g)
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1 sitruuna
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita


Kiehauta puolet vedestä ja kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat kattilassa. Kaada sokerit joukkoon. Lisää loput vedestä sekä pesty sitruuna viipaleina joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina. Vie pullot viileään. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. 

VINKKI! Älä laita korkkeja liian tiukkaan, koska käyminen jatkuu ja paine pullossa kasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti