perjantai 29. huhtikuuta 2016

Siemennäkkäri




Siemennäkkäri on ihanan rapeaa, rouheaa ja maukasta...ja mikä parasta se on ihan itsetehtyä ja vieläpä helppotekoista. Loistava makupari syntyy levitettävän raejuuston ja suolakurkun kanssa...se sopii myös muiden juustojen kanssa herkutteluun esim. juustotarjottimen kaverina...tarjoa lisäksi erilaisten levitteiden ja hillojen kanssa...vappupiknikille tai -brunssille oiva herkku.


SIEMENNÄKKÄRI
1 pellillinen

3 kananmunaa
1 dl kuorittuja seesamin siemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavarouhetta
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää kananmunat. Sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista levyä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti