sunnuntai 17. elokuuta 2014

Nyhtökana eli Pulled chicken

Niin se arki on vain lähtenyt käyntiin..koulut alkoivat reilu viikko sitten ja töihinkin palasin pari viikkoa sitten. Mutta onneksi on kesää vielä jäljellä, vaikka aamut ovatkin jo viileitä..silti voi terassilla nauttia loppukesän ihanista tuoksuista, hyvästä seurasta ja mehevistä ruuista. Launtai dinneriksi tein nyhtö kanaa eli pulled chickenia, jota tarjosin itsetehdyistä sämpylöistä (ohje löytyy täältä ), lisukkeena salaattia, suolakurkkuja  ja marinointikastikkeesta suurustettua (maissijauhoilla) kastiketta.



Nyhtökana eli Pulled chicken

6 broilerin koipi-reisipalaa

Marinointikastike:
1 1/2 dl tomaattimurskaa
1 1/2dl soijakastiketta
1/2 dl hunajaa + 1/2 dl siirappia, tai jompaakumpaa yhteensä 1 dl
1 tuore mieto chili viipaleina (siemenet poistettuna)
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulin kynttä viipaloituna
2 rkl öljyä




Sekoita kastike. Lado kolme koipi-reisipalaa padan pohjalle ja valele puolet kastikkeesta niiden päälle. Lisää loput broilerit ja kaada loppu kastike niiden päälle. Anna muhia uunissa n.3 tuntia 150 asteessa.



Revi kahdella haarukalla broileri makusi mukaan isoiksi tai pieniksi paloiksi. Liemestä voi suurustaa maissijauhoilla paksumpaa kastiketta, tai voit kaataa liemen suoraan lihojen päälle, lämmitä nyhtö kana vielä uunissa jotta maut tasaantuvat. Nauti lisukkeiden kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti