maanantai 3. lokakuuta 2016

Wienerpullat



En millään malttaisi odottaa huomiseen kansalliseen korvapuustipäivään jotta saan jakaa tämän ihanan pullaohjeen..joten pakko ottaa varaslähtö

No tavakseni on tullut jo muutaman vuoden ajan  leipoa aina silloin jotain uutta ihanan makuista pullaa...niin tänäkin vuonna. Tämän ohjeen bongasin kodinkuvalehden sivuilta. Olkaa hyvät! Saanko esitellä Wienerpullat.

Pulla on hyvää mutta tällä ohjeella saat taivaallista pullaa, jolla hurmaat kaikki, vauvasta - vaariin. Suosittelen leipomaan ja ihastumaan.






WIENERPULLAT

1 pellillinen

TAIKINA
75 g hiivaa
2 dl kylmää maitoa
150 g sulatettua voita jäähtyneenä
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
4 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
POHJAN PÄÄLLE
3 dl paksua vaniljakiisseliä
noin 1 dl rusinoita
TÄYTE
100 g voita
1 rkl siirappia
2 1/2 –3 dl fariinisokeria
2 tl kanelia

Liuota hiiva kylmään maitoon murusina. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan voisulan kanssa. Kohota taikinaa noin tunti huoneenlämmössä, liinalla peitettynä.

Itse oikaisin sen verran, että tein valmis vaniljakastikkeen BlåBandin vaniljavanukkaasta ja tähän pullaohjeeseen käytin 1 pss paketista.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas levyksi ja aseta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille, jonka koko on noin 30 x 40 cm. Levitä pohjan päälle vaniljakiisseli ja rusinat.

Kauli myös toinen taikinapala levyksi. Sekoita täyteaineet ja levitä ne juuri kaulitulle taikinalevylle. Kiedo levy rullalle ja leikkaa rullasta 1 cm paksuisia paloja. Asettele pullat pellillä olevan taikinapohjan päälle 2–3 sentin välein toisistaan. Anna kohota sen aikaa, että uuni lämpenee 200 asteeseen. Paista pullaa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.

Jäähtyneiden pullien päälle voi sirotella tomusokeria tai tehdä tomusokeri-vesikuorrutuksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti