KESÄKURPITSAHILLO-KANELIKAKKU
15 palaa
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniliinisokeria
2 dl rusinoita
2 dl kesäkurpitsahilloa
Valmista ensin hillo. Kuori ja paloittele 500g kesäkurpitsaa. Raasta 2 sitruunan kuori ja leikkaa sitruunan valkoinen osa pois. Paloittele sitruunat melko pieniksi paloiksi. Laita kesäkurpitsa ja sitruunapalat kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Keitä 1/2 tuntia hiljalleen. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta, kuumenna uudelleen ja lisää 500 g hillosokeria. Keitä vielä 10 minuuttia.
Voitele ja korppujauhota noin 1,8 l kuivakakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rusinat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää vuorotellen kuivat aineet ja hillo. Sekoita varovasti. Kaada kakkkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti. Voit halutessa kuorrtuttaa kakun tomusokerihunnulla.
Sitruunainen Kesäkurpitsahillo |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti