Tervetuloa lokakuu!Tänään aurinko paistaa ja ruska on kauneimmillaan. Tämänpäiväinen lounaskin on aika syksyinen...juureksia ja kaunista keltaista väriä. Tässä ohjeessa on myös proteiinit ja kuidut kohdillaan, sillä linssit ovat loistava proteiinin lähde. Punaiset linssit ovat helposti puuroutuvia, joten ne sopivat hyvin muhennoksiin ja keittoihin. Keittoon tuo makua mango-curry mausteseos mutta voit korvata sen tavallisella curryllakin. Lopputulos ja maku oli kertakaikkisen loistavaa.
BATAATTI-LINSSISOSEKEITTO
4 hengelle
1 (400 g) bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl mango-curry mausteseosta
2 dl punaisia linssejä
500 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
1 tlk (a' 400 g) kookosmaitoa
Kuori ja paloittele bataatti ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa currymausteseoksen kanssa, varo polttamasta currya. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Hauduta keittoa puolisen tuntia. Soseuta keitto. Lisää mausteet ja kookosmaito. Kuumenna. Koristele yrteillä esim. basilikalla ja timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti