tiistai 7. heinäkuuta 2015

Mango-valkosuklaamousse täytekakku



Tämä kakku ylitti kaikki toiveeni ja kruunasi viime viikonloppuna juhlapöydän. Tyttären rippijuhlissa tarjottiin suussasulavaa kahden täytteen ja kahden kerroksen sokerimassakuorrutteella koristeltua täytekakkua. Ohje löytyi "Koko suomi leipoo" keittokirjasta 2014. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli valmistettu 60 hengelle, mutta koska emme  tarvinneet niin isoa kakkua, jätin yhden kakun ja yhden täytteen valmistamatta ja muutenkin sovelsin ohjetta meidän tarpeisiimme sopivaksi. Kakku on gluteeniton mutta muuntuu "peruskakuksi" vaihtamalla gluteenittomat jauhot vehnäjauhoiksi. Tässä tuunattu versio ylös kirjoitettuna.






Mango-valkosuklaamousse täytekakku
noin 30-40 hengelle

3 x POHJA
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
MANGOMOUSSE
3 pss valmista Mango-Passion moussea (Blå Band)
maitoa pakkauksen ohjeen mukaan
2 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
(maun mukaan Mango-Passion sosetta)
VALKOSUKLAAMOUSSE
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
400 g valkosuklaata
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
6 dl kermaa
KOSTUTUS
mango-passiontuoremehua
KUORRUTUSKREEMI
400 g voita
8 dl tomusokeria
1 1/4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl mango sosetta (Bonne)
KUORRUTUS
n.1000 g valkoista sokerimassaa
KORISTELU
n.250 g valkoista marsipaania
pasta väriä
valkoisia sokerihelmiä
LISÄKSI
kakkupahveja
tukikeppejä


Valmista ensin pohja kolminkertaisena. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun (gluteenitonjauhoseos) vuokaan; yksi pienempi ja kaksi samankokoista  (itse käytin vuokia joiden halkaisijat olivat noin 12 cm, 26 cm ja 26 cm). Paista pohjia uunissa 175 asteessa 20-35 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu kakun koosta.

Valmista valkosuklaa mousse. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Sulata suklaa mikrossa ja lisää se tuorejuusto-tomusokeriseokseen. Lisää liivatejauhe veteen ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lämmitä se sitten mikrossa täydellä teholla 20 sekuntia, sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Lisää liivate seokseen. Vaahdota  kerma ja lisää seokseen varovasti käännellen.

Valmista mangomousse pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää lopuksi seokseen veteen liotettu liivatejauhe ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Leikkaa kaikki kakkupohjat kahteen osaan, tee isoimman kakun yhdestä palasta pienimpään kakkuvuokaan kolmas kerros siten että käytät pienimpää kakkuvuokaa muottina. Saat siten molempiin kakkuihin kolme kerrosta.  Kostuta pohjat mango-passiontuoremehulla. Kokoa kakut irtopohjavuokiin, jotka ovat vuorattu hieman vuokaa korkeammilla leivinpaperisuikaleilla. Pienin kakku kootaan ylösalaisin ja kumotaan lopuksi oikeinpäin, Isoin kakku kootaan siten kuin se tarjoillaankin.

Levitä alimmaiselle kakkupohjalle ensin 2/3 valkosuklaamoussea. Laita sitten seuraava kostutettu suklaakakkupohja (ja levitä sille maun mukaan mango-passionsosetta) ja sen päälle 2/3 mangomoussea. Laita päällimmäiseksi suklaakakku. Tee pienin kakku samoin mutta täyteet toisessa järjestyksessä eli ensin mangomoussea ja lopuksi valkosuklaamousse. Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Valmista kuorrutuskreemi. Vahdota voi ja tomusokeri, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja lopuksi kylmä mango-passionsose. Levitä hyytyneiden kakkujen pinnalle kuorrutuskreemi ja anna jähmettyä vähintään puolituntia.

Vaivaa sokerimassaa pehmeäksi ja kauli se silikonikaulimella noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Nosta sokerimassa kakujen päälle ja tasoita sileäksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Lisää neljä tukikeppiä isoimman kaku keskelle ja laita sen päälle pienin kakku.

Värjää marsipaani haluamasi sävyisiksi.Minä käytin kolmea ei sävyä kukissa, tummaa lilaa, lilaa ja vaaleaa lilaa jotka sain sekoittamalla pasta väriä marsipaaniin. Valkoiset kukat tein sokerimassasta. Kaulitse marsipaani ja ota siitä muotilla kukkia. (Koristeet voit tehdä jo muutamaa päivää aiemmin ja kuivata ne foliosta tehdyillä tukialustoilla.) Koristele kakku marsipaanikukkakoristeilla ja sokerihelmistä tehdyllä rippiristillä. Säilytä kakku viileässä kunnes tarjoat kakun.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti