lauantai 25. heinäkuuta 2015

Perunapizza



Tämän kevään ja kesän trendijuttu taitaapi olla perunapizza...ainakin itse ole sen monesta blogista ja lehdestä bongannut joten olihan minunkin sitä testattava...aikas hyvää oli ja vähän erilaista...kannattaa kokeilla. Peruna on itsessään aika mauton, joten kannattaa maustaa pizza hyvin. Tarjoa pizza sellaisenaan tai keiton tai raikkaan salaatin kanssa. Itse nautimme pizzan kanssa porkkana-bataatti sosekeittoa. VINKKI! Käytä edelliseltä aterialta jääneet uudet perunat tähän herkkuleivonnaiseen.





Perunapizza
pellillinen

3 dl vettä
loraus öljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
PÄÄLLE
1/2 prk maustettua tuorejuustoa (esim.paprika-chili), kermaviiliä tai koskenlaskija juustoa
keitettyjä uusia perunoita
pizzamaustetta
juustoraastetta
sormisuolaa


Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja  lisää +42 asteinen vesi. Lisää suola ja loraus öljyä ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Kauli tai taputtele taikina uunipellille paperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Levitä tuorejuusto pizzapohjalle. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne tasaisesti tuorejuuston päälle. Ripottele päälle pizzamauste ja juustoraaste. Paista pizzaa noin 20 minuuttia 200 asteisessa kiertoilma-uunissa. Viimeistele sormisuolalla (pizzamausteella ja pippurilla).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti