keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Hyydytetty mansikka-vaniljarahkakakku

Tämän ohjeen löysin Hellapoliisin "Kodin juhlakirjan" sivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli kuorrutettu mangososeella, mutta näin mansikka-aikaan ajattelin tuunata kakun mansikkakakuksi =) Tässä tämän kesän helpoin mansikkaherkku. Kakku on laktoositon ja gluteeniton.





Hyydytetty mansikka-vaniljarahkakakku
20-30 henkilöä


POHJA
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
TÄYTE
10 liivatelehteä
5 dl laktoositonta kermaa
400 g laktoositonta vaniljarahkaa
1/2 dl vettä
1 rkl vaniljasokeria
1-1 1/2 dl sokeria
KORISTEEKSI
tuoreita mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti käännellen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Ota irtopohjavuoalla pohjasta oikean kokoinen ja muotoinen pala. Lait pohja vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka. Kiehauta vesi ja liuota liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää. Minusta 1 dl riitti hyvin makeuttamaan täytteen. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti