sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Itsetehty "subi" ja makea sipulikastike

Tänään tarjosin iltapalaksi  perheelle itsetehtyjä "subeja" eli täytettyjä patonkeja...kanateriyaki on meidän perheen naisten suosikkitäyte, joten se valittiin yksimielisesti pääraaka-aineeksi sekä lisukkeeksi raikkaita vihanneksia, ja kaiken kruunasi itsetehty makea sipulikastike...ja eiku nauttimaan. Aikas hyvää tuli - vaikka itse sanonkin :-D






MAKEA SIPULIKASTIKE
3 annosta

1 sipuli
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 1/2 tl balsamicoa
1 1/2 tl fariinisokeria
1 tl vehnäjauhoja
1/2 tl sitruuna tai limemehua
1/5 tl unikonsiemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkosipulijauhetta

Sllppua sipuli hienoksi silpuksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumennna kiehuvaksi.
Sekoita koko ajan, keittäen seosta noin 5 minuutia. Soseuta kastike sauvasekoittimella (ja siivilöi tiheän siivilän läpi, mikäli haluat sileää kastiketta). Tarkista maku ja säilytä viileässä.


LISÄKSI TARVITSET 4 hengelle
2 esipaistettua patonkia, jotka paistat paketin ohjeen mukaan. 300 g maustamattomia broilerifilesuikaleita, jotka kypsennät paistinpannulla paistaen ja maustat teriyaki-soijakastikkeella. Täytä patongit esim.salaatilla, sulatejuustoviipaleilla, teriyakibroilerilla, tomaattiviipaleilla, kurkkuviipaleilla, paprikasuikaleilla ja punasipuliviipaleilla. Mausta lopuksi makealla sipulikastikkeella ja majoneesilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti