maanantai 29. kesäkuuta 2015

Mansikkainen Britakakku





Kesän ykkösherkku on Britakakku. Tämä ohje on mitä helpoin valmistaa...onnistuu myös sellaiseltakin, joka ei ole paljoa leiponut ;-) Täytettä voi muunnella mielensä mukaan esim.voit korvata rahkan ranskankermalla tai tehdä raparperi Britan vaihtamalla mansikat raparpereihin.. Tällä kertaa tämän kakun leipaisi kuopus isänsä nimipäiville.





Mansikkainen Britakakku

POHJA

150 g huoneenlämpöistä voita

1 dl sokeria

3 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa
MARENKI

3 valkuaista

1 1/4 dl sokeria
TÄYTE
2 dl vispikermaa

1 prk (a´200g ) rahkaa

3 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

LISÄKSI

tuoreita mansikoita
(mieltymysten mukaan lime curdia, mansikkahilloa tms.)



Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon, mausta sokereilla. Perkaa ja pilko mansikat. Nosta toinen levyistä tarjoiluastialle ja levitä rahka-kermavaahtoseoksesta puolet, lisää pilkotut mansikat. Jos lisäät hilloa tai lime curdia levitä ne alimmaiseksi ennen rahka-kermavaahtoa. Lisää myös puolitetut mansikat. Nosta toinen pohjakerros päälle. Levitä päälle lopput rahka-kermavaahdosta ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Nauttikaa hyvässä seurassa =D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti