torstai 23. huhtikuuta 2020

Rocky Road-donitsit 🍩

No, nyt on pääsiäispäivitykset tehty tänne blogiin ja on aika siirtyä valmistautumaan vappuun. Vapputunnelmiin voi virittäytyä vaikka näillä suloisilla Rocky Road -donitseilla. Ne syntyvät nopeasti. Kuiviin aineisiin lisätään jogurtti, öljy ja kananmuna, sekoitus, pursotus donitsipellin koloihin, paisto 6-7 minuuttia ja jäähdytys. Lopuksi kuorrutus ja koristelu. Helppoa kuin mikä. Idea löytyi Leivontalaborotorio-blogista.















ROCKY ROAD DONITSIT
12 kpl

TAIKINA
150 g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
KUORRUTUS
100 g suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata)
1/2 tl öljyä
KORISTELU
minivaahtokarkkeja
suolapähkinöitä



Sekoita jogurtin joukkoon kananmuna, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita hyvin mutta älä liikaa. Kaada taikina tukevaan muovipussiin ja sulje se solmulla. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota taikina öljyllä voidellun donitsipellin koloihin. Paista donitseja 200 asteisessa uunissa 6-7 minuuttia, kuitenkin niin että ne saavat hieman väriä. VINKKI! Varo kuitenkin pitämästä niitä liikaa uunissa jotteivat ne "kuivu". Irrota donitsit ja jäähdytä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Sulata suklaat lautasella, sekoita öljy hyvin. Itse käytin kaikkia suklaita yhteensä tuon 100 g. Pienistele minivaahtokarkit ja suolapähkinät. Kasta donitsit yksitellen suklaasulaan ja koristele heti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti