keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Kinderkakku

Kinderkakku on ollut haaveissa tehdä jo ajat ja iät. Ja tänä pääsiäisenä sain sen vihdoin aikaiseksi. Ajatuksena oli tehdä Kruoka sivuston ohjeella kyseinen kakku, mutta lopulta päädyin Makeaa-blogin Liisan ohjeella tehtyyn helppoon ja nopeaan Kinderkakkuun





Kakulla herkuteltiin 11.4. esikoisen nimipäivien kunniaksi. Kakku on ihanan suklainen ja täyteläinen. Pohja on dominokekseistä ja tilkasta kondensoitua maitoa. Täytteissä on valko- ja tummasuklaata + loput kondensoitu maito ja vispikermaa. Vinkki! Täytteet jäivät moussemaiseksi, itse lisäisin pari liivatelehteä jämäköittämään täytteitä. 












KINDERKAKKU
12 annosta

POHJA
175 g Dominokeksejä
TÄYTEET
1 prk (a' 397 g) Kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
KORISTELU
Kindermunia ja -patukoita,
linnunmuna-makeisia



Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuokaan. Vuoraa vuoan reunat  reunakalvolla tai käytä vuokasprayta. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon 2 rkl kondensoitua maitoa ja painele seos vuoan pohjalle.

Sulata suklaat omilla lautasilla mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput kondensoidusta maidosta. Jaa seos kahteen osaan. Kääntele tummasuklaa toiseen osaan hyvin sekoittaen. Levitä tummasuklaatäyte pohjan päälle. Toista sama valkosuklaan kanssa ja levitä täyte varovasti tummasuklaakerroksen päälle. Anna kakun jähmettyä pakastimessa vajaa tunti tai jääkaapissa vähintään kolme tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti