torstai 9. huhtikuuta 2020

Sitruunapullaa pääsiäisen kahvipöytään

Tänä vuonna leivoin pääsiäisen kahvipöytään Sitruunapullaa. Pulla saa ihanan täytteen lemoncurdista ja sitruunatuorejuustosta, joka saa makeutta tomusokerista. Idean tähän herkkuun sain Dr sugarin blogista, jossa oli tehty Sitruunakierrepullia.



SITRUUNAPULLA

2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
noin 7 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g huoneenlämpöistä voita
SITRUUNATÄYTE
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl lemon curdia
2 rkl tomusokeria
VOITELUUN
kananmuna


Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisäile jauhoja pari desiä kerrallaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa kunnes siinä on hyvä sitko ja se on kimmoisaa. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia. Valmista sillä aikaa sitruunatäyte sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte taikinan päälle ja kääri taikina rullaksi. Leikkaa rulla paloiksi ja laita palat leivinpaperoituihin tai voideltuihin kakku- tai leipävuokiin. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 175 asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele hieman jäähtyneenä tomusokerihunnulla tai tuorejuustokuorrutteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti