keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Kinder-kääretottu

Kinder-kääretottu on uusi lemppari leivonnainaiseni. Se on jokaisen Kinder-fanin unelmaherkku ja näin pääsiäisen alla tämä on täydellinen valinta kahvipöytään. Kun näin maku-sivustolla @perinneruokaaprkl Kinder-kääretortun kuvan, tiesin heti että leipoisin sitä.



Kinder-kääretorttu on ihanan makea, suklainen, täyteläinen ja suussasulava. Pohja on gluteeniton ja se saa ihanan valkosuklaisen täytteen. Kääretorttu kuorrutetaan suklaaganachella ja valkosuklaarouheella sekä pienillä pääsiäismunilla. Torttu on hyvä leipoa jo päivää ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii jämäköityä ennen kuorruttamista.





KINDER-KÄÄRETOTTU
14 annosta

POHJA
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 rkl tummaa kaaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
290 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
KUORRUTE
1 dl kuohukermaa
145 g tummaa suklaata
KORISTELU
valkosuklaarouhetta tai
kindermunarouhetta
pieniä kindermunia
(linnunmuna-makeisia)



Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti. VINKKI! Jätä paperi pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.

Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista suklaaganache hienontamalla suklaa ja kaada päälle kiehautettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kourruta kääretorttu. Rouhi kääretortun pintaan valkosuklaata ja koristele minimunilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti