maanantai 22. huhtikuuta 2019

Mignon-juustokakku

Tämä suklaistakin suklaisempi Mignonmunista tehty kakku sulostutti meidän Pääsiäiskahvipöytää tänä vuonna. Mignon-juustokakku on todella helppo ja nopea valmistaa. Idean kakkuun sain Pullahiiren blogista.




Pohja valmistetaan vaniljatäytteisistä suklaakekseista ja rasvasta. Täyte tehdään herkullisista Mignon-munista ja tuorejuusto- moussesta. Koristeluun riittävät söpöt pienet suklaamunat. Kakku ei tarvitse lainkaan liivatetta ja saat siitä vegaanisen/maidottoman, kun vaihdat maitotuotteet kasvipohjaisiin tuotteisiin ja dominokeksit Oreo-kekseihin, koristele kakku silloin vegaanisilla/maidottomilla herkuilla.








MIGNON-JUUSTOKAKKU
6-7 annosta

POHJA
150 g  Domino-keksejä
25 g voita
1 rkl öljyä
TÄYTE
2 dl vispikermaa
2 Mignon-munaa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
KORISTELUUN
2 pss pieniä suklaamunia



Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita sulan voin joukkoon öljy. Sekoita rasva keksimurskan joukkoon. Painele keksimuru tasaiseksi pohjakerrokseksi 20 cm irtopohjavuokaan.

Mittaa kaksi ruokalusikallista kermaa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Pilko kaksi Mignon-munaa pieniksi paloiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää Mignon-munan palaset kermatilkan joukkoon. Sekoittele seosta, jotta Mignon-munat sulavat tasaiseksi.

Vatkaa loppu täytteeseen tarkoitettu vispikerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sulatettu Mignon-munaseos ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kun täyte on sekoitettu tasaiseksi, lusikoi täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi (noin 1 h) jähmettymään. 
Koristele kakku pienillä suklaamunilla ja laita tarjolle.

1 kommentti: