Marengit kannattaa tehdä vähintään päivää aikaisemmin ennen kakun tarjoamista. Ohje näihin söpöihin marenkeihin löytyi Annin uunissa-blogista. Tässä ohjeessa sokeri lämmitetään uunissa ja lisätään lämpöisenä valkuaisvaahtoon.
SUKLAA JUUSTOKAKKU
12 palaa
POHJA
175 g dominokeksejä
75 g voita
TÄYTE
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
150 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1/2 dl Baileys kermalikööriä
KORISTELU
haamumarenkeja kts.ohje tämän ohjeen jälkeen
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne noin 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Vuoraa vuoka reunakalvolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa.
Sulata liivatteet kermaliköörin kanssa kattilassa liedellä. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku haamumarengeilla.
3 liivatelehteä
1/2 dl Baileys kermalikööriä
KORISTELU
haamumarenkeja kts.ohje tämän ohjeen jälkeen
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne noin 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Vuoraa vuoka reunakalvolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa.
Sulata liivatteet kermaliköörin kanssa kattilassa liedellä. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku haamumarengeilla.
HAAMUMARENGIT
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
LISÄKSI
syötäviä koristesilmiä
Lue ensin koko ohje huolella läpi ja säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Nosta pelti uuniin ja lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.
Kun sokeri lämpenee uunissa, aloita vaahdottamaan valkuaisia käsivatkaimella tai monitoimikoneessa. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin. Ota sokeri uunista ja jatka valkuaisten vaahdottamista samalla kauhoen lusikalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon. Lisää sokeri pienissä erissä kunnes kaikki sokeri on lisätty marenkiin. Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia, kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja” ja se on kiiltävää sekä kuohkeaa.
Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 1 tunti, avaa luukku, säädä lämpö pois ja anna jäähtyä vielä jälkilämmöllä noin tunti. VINKKI! Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit myös halkaista marengin – jos se on todella löysää sisältä, ei marenki ole vielä valmis, jatka tällöin vielä paistamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti