torstai 1. marraskuuta 2018

Happy Halloween - Suklaakakku Haamumarengeilla

Tänä vuonna halusin tehdä helpon Halloween kakun ja koska olin jo kauan haaveillut haamumarenkien teosta oli päätös helppo - suklaa hyydykekakku joka koristellaan haamumarengeilla ilman mitään härpäkkeitä. Kakkuohje on jo vuosien takaa ja onnistuu aina takuuvarmasti, sen samettinen maku hurmaa kaikki ja Baileys-likööri tuo kivaa lisävivahdetta makuun.








Marengit kannattaa tehdä vähintään päivää aikaisemmin ennen kakun tarjoamista. Ohje näihin söpöihin marenkeihin löytyi Annin uunissa-blogista. Tässä ohjeessa sokeri lämmitetään uunissa ja lisätään lämpöisenä valkuaisvaahtoon.










SUKLAA JUUSTOKAKKU
12 palaa

POHJA
175 g dominokeksejä
75 g voita
TÄYTE
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
150 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1/2 dl Baileys kermalikööriä
KORISTELU
haamumarenkeja kts.ohje tämän ohjeen jälkeen


Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne noin 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Vuoraa vuoka reunakalvolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa.

Sulata liivatteet kermaliköörin kanssa kattilassa liedellä. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku haamumarengeilla.




HAAMUMARENGIT

2 1/2 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
LISÄKSI
syötäviä koristesilmiä


Lue ensin koko ohje huolella läpi ja säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Nosta pelti uuniin ja lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.

Kun sokeri lämpenee uunissa, aloita vaahdottamaan valkuaisia käsivatkaimella tai monitoimikoneessa. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin. Ota sokeri uunista ja jatka valkuaisten vaahdottamista samalla kauhoen lusikalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon. Lisää sokeri pienissä erissä kunnes kaikki sokeri on lisätty marenkiin. Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia, kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja” ja se on kiiltävää sekä kuohkeaa.

Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen. Laita pursotinpussiin mahdollisimman iso pyöreä tylla. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota haamuja leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Purista marenkia ensin enemmän ja kaksi painallusta pienemmin ja nosta ripeästi ylös, jolloin muodostuu tuo terävä kärki haamun päähän. Asettele koristesilmät haamuille.
Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 1 tunti, avaa luukku, säädä lämpö pois ja anna jäähtyä vielä jälkilämmöllä noin tunti. VINKKI! Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit myös halkaista marengin – jos se on todella löysää sisältä, ei marenki ole vielä valmis, jatka tällöin vielä paistamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti