maanantai 31. heinäkuuta 2017

Vegaaninen Marianne-kakku


Tämä suklainen ja täyteläinen Marianne-kakku nautittiin viikonlopun rippijuhlissa, toiveena oli saada vegaaninen kakku. Kakussa maistuvat Marianne-karkit niin täytteessä kuin kuorrutteessakin. Kakku on munaton, maidoton ja liivatteeton. 

MARIANNEKAKKU
15 annosta

POHJA
1 pkt (a' 175g) Muumikeksejä
75 g maidotonta rasvaa
TÄYTE
350 g Pandan tummaa suklaata
6 dl soijavispikermaa
20 kpl Mariannekarkkeja
KUORRUTUS
1  1/2 dl soijavispikermaa
50 g Pandan tummaa suklaata
20 kpl MariannekarkkejaMurskaa muumikeksit ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita. Laita 24cm irtopohjavuoan reunus kakkupahvin päälle.  Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle kakkupahvin päälle tasaiseksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.


Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Murskaa Marianne-karkit. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla ja kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Poista reunakalvot ja irrota kakku vuoasta. Valmista kuorrutus. Kiehauta soijavispikerma ja lisää joukkoon murskatut Marianne-karkit sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle niin että kuorrutetta valuu hieman reunoille. Koristele halutessasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti