sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kuopuksen rippijuhlatKuopuksen rippijuhlat vietettiin kauniissa aurinkoisessa säässä 16.7. Koko viikko oli jännitetty säätä, koska nämäkin juhlat oli tarkoitus pitää suurimmaksi osaksi kotimme terassilla. No, onneksemme päivä olikin sen viikon lämpimin ja aurinkoisin. Kuopuksen toivomuksesta tarjoilut olivat maltillisemmat kuin isosiskon rippijuhlat kaksi vuotta sitten. Teemavärityksenä oli mekon värin mukaan vaaleansininen eli aqua, hiukan pinkillä ja vaaleanpunaisella terästettynä.

Konfirmaatiokirkko alkoi klo 10 ja vieraat oli kutsuttu kotiimme klo 12 keittolounaalle. Kuopuksen lempikeittoa on Broilerikeitto, joten se valikoitui tarjottavaksi. Nuudelit vain vaihtuivat gluteenittomaan pastaan ja porkkanoiden ja maissien lisäksi keittoon lisättiin parsakaalia. Keitto valmistettiin edellisenä iltana pastoja vaille valmiiksi jotka sitten lisättiin kypsennettyinä keittoon hetki ennen tarjoilua. Keiton kanssa tarjolla oli patonkia ja juustotarjotin.


 
MENU

*
Broilerikasviskeitto

Mustaleima Emmental, Keisarinna, Aura-juusto, Brie,
Vesimeloni, Viinirypäleet

patonki

vesi, raparperimehu, Lime-omenamehu

*Tarjottavat oli katettu keittiön saarekkeelle siten, että ensin saattoi hakea keittoa toiselta puolen  ja toisella puolen oli tarjolla juustoja ja patonkia. Juomat oli katettu ikkunan eteen työpöydälle. Istuinpaikat oli katettu suurelle terassillemme siten että kaikki noin kolmisenkymmentä vierasta mahtuivat pöytien ääreen. Pöydissä oli valkoiset liinat ja lahjaksi saadut rippikukat sekä turkoosin eri sävyiset kynttilät (joita ei sitten tuulesta johtuen voitu polttaa).

Isosten vierailun, yhteiskuvien ja muiden kuvien jälkeen oli aika laittaa tarjolle kakkubuffet kahvin ja teen kera. Tälläkin kertaa tein kaikki tarjottavat itse vain paria päivää ennen juhlia. Suurena apuna kaikessa valmisteluissa ja tekemisessä oli koko perhe ja juhlapäivänä sain vielä tarjoiluapua naapuriltani. Suurin osa tarjottavista oli hyväksi havaittuja herkkuja joita olin tehnyt jo aikaisemminkin ja jotka olivat kuopuksen mieleen.
Olimme myös kutsuneet naapureita kakkukahville myöhemmin iltapäivällä, joten tarjolla kakkupydässä oli myös suolaista: Broilerivoileipäkakkua ja Pullahiiri-blogin ohjeella tehtyä gluteenitonta Kreikkalaista voileipäkakkua sekä lempipiirakkaani Välimerenpiirakkaa.
KAKKUBUFFET

*
Mansikkakakku vanilja-voimarenkikreemikuorrutteella


*
Broileri-voileipäkakku

Kreikkalainen-voileipäkakku

Välimerenpiiras

kahvi, tee

*

Kuopus toivoi rippikakukseen hyydytettyä valkosuklaakakkua. Raikkautta kakkuun toi punaherukkapyreestä tehty toinen kerros. Koristeeksi valikoitui makeat mansikat ja muutama tuore mintun oksa sekä pakastekuivattuja mansikanmuruja, rippiristin muotoilin koristehelmistä. Muita makeita tarjottavia olivat Pekaanipiiraat lasissa jotka tytöt tekivät ja pieni makea herkkupala, Minttusuklaafudge. Toisena kakkuna oli Mansikkakakku vanilja- voimarenkikreemikuorrutteella  (ohje tulossa blogiin myöhemmin).


Päivä jatkui iloisesti vieraiden kanssa seurustellen ja nauttien onnistuneesta juhlatunnelmasta. Kuopus oli iloinen ja onnellinen kun sai viettää juhlapäivän kaikkien tärkeimpien läheisten kanssa. Itsekin olin kiitollinen ja onnellinen tästä ihanasta päivästä.*


Kuopukselle

" Käy rohkeasti kohti tulevaa, avarin silmin katso maailmaa.
Matkalla aikuisuuteen,on portti johonkin uuteen.
Se portti on avoin ja suuri niin, se johtaa iloon ja ihmetyksiin."
💗Ei kommentteja:

Lähetä kommentti