lauantai 3. kesäkuuta 2017

Suklaajuustokakku suklaakiilteellä

Suklaajuustokakku suklaakiilteellä on todella suklainen herkku, joka mielestäni maistui vielä paremmalta seuraavana päivänä. Kakulla herkuteltiin kuopuksen syntymäpäivänä 1. kesäkuuta, jolloin meillä juhlitaan perinteisesti myös kesän alkamista...tänä vuonna kesä ei vaan tunnu vielä kesältä, vaikka luonto näyttää kesäiseltä kun mittari näyttäää +6 asteetta. Toista se oli silloin 15 vuotta sitten, kun kuopus syntyi ja mittari näytti +21 astetta.





Tämän ihanuuden alkuperäinen ohje löytyy Pullahiiren blogista, mutta tälläkin kertaa tuunasin kakun sen mukaan mitä raaka-aineita kotoa löytyi.









SUKLAAJUUSTOKAKKU SUKLAAKIILTEELLÄ
10 annosta

POHJA
175 g Oreokeksejä
40 g voita
TÄYTE
4 dl vispikermaa
200 g tummaasuklaata
3 liivatelehteä
300 g suklaatuorejuustoa
2/3 dl tomusokeria
KIILLE
1 dl vispikermaa
1 liivatelehti
100 g tummaa suklaata
KORISTEEKSI
mansikoita, karhunvatukoita, luumupuunkukkia


Murskaa täytekeksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää voisula keksimurskan joukkoon. Voitele öljyllä 20 cm irtopohjavuoan reunus. Ripottele öljyn päälle tomusokeria. Laita reunus tarjoiluastialle tai pahvisen kakkupohjan päälle ja painele keksimurska kevyesti vuoan reunan sisään.

Valmista täyte mittaamalla puoli desilitraa kermaa kattilaan. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Murskaa suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Ota kerma pois liedeltä ja lisää joukkoon murskattu suklaa. Hämmennä seosta niin, että suklaa sulaa kunnolla kerman joukkoon.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon lämmin suklaakerma. Vatkaa hyvin. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille mittaamalla kerma kattilaan. Laita liivatelehti likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sulata se kerman joukkoon. Murskaa suklaa ja lisää se kuuman kerman joukkoon. Kun seos on tasaista, lusikoi se hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen jähmettyä hyvin ennen koristelua. Koristele haluamallasi tavalla, itse laitoin kakun päälle viipaloituja mansikoita, karhunvatukoita ja oman luumupuun kukkia.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti