torstai 15. kesäkuuta 2017

Ihana Raparperikakku

Raparperit kuuluvat ehdottomasti alkukesään ja silloin niistä onkin ihana tehdä maistuvia leivonnaisia. Raparperi on omaan suuhun kirpeähkö herkku ja siksipä lähdinkin etsimään makeaa ohjetta. Tämä ihana Raparperikakun ohje löytyi Hämmentäjä blogista ja pakkohan sitä oli testata. Blogin mukaan ohje on jenkeistä (siksi mitat 1 cup=2,4 dl= 240 ml) joten saatoin odottaa jotain todella makeaa kakkua ja sitähän se oli...muttei onneksi liikaa. Kakku on ihanan mehevä ja todella herkullinen. Limen kuoriraaste ja raparperi tuovat raikkautta kakkuun ja mansikoiden happamuus tasapainottaa kokonaisuutta. Tässä loistava valinta Juhannusherkuksi.














RAPARPERIKAKKU


POHJA
1 cup = 2,4 dl vehnäjauhoja
0,3 dl sokeria
125 g kylmää voita
TÄYTE
1 cup = 2,4 dl sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl vispikermaa (vispaamattomana)
1 muna
1 keltuainen
7 dl pilkottua raparperia (pakkasestakin voi ottaa)
PÄÄLLINEN
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 - 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 1/2 dl vispikermaa
KORISTELU
tuoreita mansikoita



Tee ensin taikina. Sekoita keskenään vehnäjauho ja sokeri. Nypi sekaan kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle (laita paperi vuoan pohjaan, reunoja ei tarvitse voidella). Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, muskottipähkinä ja vehnäjauho. Lisää myös vispaamaton vispikerma, muna ja keltuainen. Sekoita.  Jos käytät pakasteraparpereja  niin sulata ja puristele ne kuivaksi. Lisää lopuksi raparperipalat täyteen joukkoon sekoittaen. 

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 30 - 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna kakun jäähtyä hyvin.

Tee kuorrute. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja limen raastettukuori. Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja lisää se muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte hyvin jäähtyneen kakun päälle ja koristele viipaloiduilla mansikoilla. Tarjoa kakku hyvin jäähtyneenä.







AURINKOISTA PÄIVÄN JATKOA

💗


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti