lauantai 19. marraskuuta 2016

Pumpkin Pie Brownie

Kurpitsa ja suklaa on oiva yhdistelmä...ja aikas sopiva leivonnainen juuri Kiitospäivän viettoon. Tahmea brownie saa kurpitsasoseesta ja tuorejuustosta ihanan päällysteen. Vinkki tähän ihanuuteen löytyi HS-ruokasivuilta.






PUMPKIN PIE BROWNIE
16 palaa

BROWNIEPOHJA
115 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
PAAHDETTU KURPITSASOSE
kurpitsaa
öljyä
KURPITSATÄYTE
100 g vaniljatuorejuustoa
3 dl kurpitsasosetta (katso ohje paahdetusta kurpitsasta)
2 kananmunaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa



Valmista kurpitsasose ensin. Halkaise kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Koverra lusikalla sisälmykset pois. Kuori lohkot ja paloittele ne. Laita palat leivinpaperilla vuoratulla uunipellille. Pirskottele paloille rypsiöljyä. Paahda kurpitsapaloja 230-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, pehmeitä ja saaneet hieman paahtunutta väriä. Soseuta palat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ota soseesta 3 dl täytettä varten kulhoon ja anna jäähtyä. (Tee lopusta kurpitsasoseesta esim. kurpitsakeittoa.)

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä hieman.Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Valmista kurpitsatäyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon kaikki muut täytteen ainekset.

Vuoraa noin 24 x 24 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Kaada ja tasoita brownie-taikina vuokaan. Lusikoi ja tasoita päälle kurpitsatäyte.
Nostele taikinaa sieltä täältä lusikalla pohjaa myöten niin, että saat leivonnaiseen kauniin marmoroidun kuvion.

Paista 175-asteisessa uunissa 28–30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Nosta sitten leivinpaperin avulla vuoasta (tai irrota irtopohjavuoan reunus) ja paloittele. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI!Voit antaa Pumpkin Pie Brownien makujen tekeytyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai hieman lämmitettynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti