Pyhäinpäivän lounaalla lämpimänäruoka oli miehen tekemää hyvin haudutettua Hirvipaistia. Joka ruskistettiin ensin pannulla, mausteeksi suolaa ja pippuria. Sen jälkeen liha laitettiin pataan johon lisättiin omenahilloa, sipulia, olutta ja riistafondia. Sitten vielä muutama tunti haudutusta uunissa. Lisukkeena oli uuniperunoita, fetajuustosta ja kreikkalaisesta jogurtista tehtyä kylmää kastiketta sekä Päärynä-avokado-granaattiomena salaattia, jonka ohjeen voit katsoa
täältä, vinegret-kastikkeen korvasin valmiilla kaupasta ostetulla balsamico-kastikkeella. Jälkiruokana herkuteltiin taivaallisella puolukka-kinuskiherkulla.
PYHÄINPÄIVÄN MENU
*
Hirvipaisti
Uuniperunat
Päärynä-avokado-granaattiomena salaatti
Fetakastike
*
Puolukka-kinuski jälkiruoka
FETAKASTIKE
6 annosta
1 pkt (250 g) Fetajuustoa
2 prk (a' 125 g) kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl rosepippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa
Murenna feta kulhoon. Lisää jogurtit. Purista valkosipulit joukkoon. Lisää vielä öljy ja mausteet. Tarjoa liharuokien ja/tai paahtojuuresten kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti