sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hirvipaisti & Fetakastike

Pyhäinpäivän lounaalla lämpimänäruoka oli miehen tekemää hyvin haudutettua Hirvipaistia. Joka ruskistettiin ensin pannulla, mausteeksi suolaa ja pippuria. Sen jälkeen liha laitettiin pataan johon lisättiin omenahilloa, sipulia, olutta ja riistafondia. Sitten vielä muutama tunti haudutusta uunissa. Lisukkeena oli uuniperunoita, fetajuustosta ja kreikkalaisesta jogurtista tehtyä kylmää kastiketta sekä Päärynä-avokado-granaattiomena salaattia, jonka ohjeen voit katsoa täältä, vinegret-kastikkeen korvasin valmiilla kaupasta ostetulla balsamico-kastikkeella. Jälkiruokana herkuteltiin taivaallisella puolukka-kinuskiherkulla.







PYHÄINPÄIVÄN MENU

*
Hirvipaisti
Uuniperunat
 Päärynä-avokado-granaattiomena salaatti
Fetakastike

*
Puolukka-kinuski jälkiruoka










FETAKASTIKE
6 annosta

1 pkt (250 g) Fetajuustoa
2 prk (a' 125 g) kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl rosepippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa

Murenna feta kulhoon. Lisää jogurtit. Purista valkosipulit joukkoon. Lisää vielä öljy ja mausteet. Tarjoa liharuokien ja/tai paahtojuuresten kastikkeena.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti