tiistai 29. marraskuuta 2016

Leivoskokeiluja vol 2: Suklaa -Mustikkaleivos

Eilen kerroinkin, että osallistuin kotipaikkakuntani nimikkoleivos kilpailuun tänä syksynä ja
pari testileivosta tuli tehtyä ennen kisaan lähetettyä reseptiä. Tässä leivoskokeiluni numero 2, Suklaa-Mustikka leivos, jossa on mutakakkupohja, täytteenä itsetehtyä mustikkahilloa ja suussasulavaa suklaamoussea. Idea tähän leivokseen syntyi "Koko Suomi leipoo"- keittokirjan Mustikka-suklaakakusta. Tuota kakkua olin aina haaveillut leipovani ja nyt halusin kokeilla tehdä tuosta Mustikka-suklaakakusta leivoksia pienin muutoksin.







SUKLAA-MUSTIKKALEIVOS
Gluteeniton ja laktoositon

POHJA
200 g laktoositonta margariinia
200 g laktoositonta tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl leivinjauhetta

SUKLAAMOUSSE
4 dl kuohukermaa
3 keltuaista
260g laktoositonta suklaata (50%)
100g huoneenlämpöistä laktoositonta margariinia
2dl laktoositonta vispikermaa

MUSTIKKAHILLO
550g mustikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
3/4 dl hillosokeria

KORISTELUUN
tuoreita pensasmustikoita

Leivokset kannattaa tehdä kahtena eri päivänä, valmista suklaapohja ja mustikkahillo leivosten täyttöä edeltävänä päivänä. Suklaatäyte taas täyttöpäivänä. Vimkki! Suklaatäytteen pitää jämäköityä kylmässä ainakin pari tuntia, joten huomioi myös se täyttöpäivänä. 

Voitele vuoka margariinilla ja 1-2 tl Maizenaa. Sulata rasva ja suklaapalat mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon suklaaseos. Kaada taikina neliön malliseen noin 22 x 25 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 min. Pohjan kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Jäähdytä pohja hyvin.

Valmista mustikkahillo. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja anna kuplia liedellä välillä sekoitellen noin 5-10 minuuttia, kunnes hillo on hieman paksumpaa. Laita jäähtymään. (hillo jähmettyy hieman jäähtyessään)

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa. Sekoita kuohukerma ja keltuaiset kattilassa sekaisin. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää sulatettu suklaa kuumaan seokseen. Lisää margariini pienissä erissä samalla sekoittaen tasaiseksi. Laita kylmään jähmettymään, vähintään pariksi tunniksi kunnes täyte on jämäkämpää. Vaahdota mousse ja lisää vispikermaa pienissä erissä ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, varo kuitenkin vatkaamasta liikaa!

Ota mutakakkupohja irti vuoasta ja pese irtopohjavuoka. Laita reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Laita mutakakkupohja takaisin pohjan sisään. Levitä mustikkahillo ja suklaamousse pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin hyytymään. Irrota vuoka ja leikkaa leivokset suorakulman muotoisiksi paloiksi. Koristele pensasmustikoilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti