keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Syntymäpäiväkakku

Tämän kakun tein äidille syntymäpäiväkakuksi, oikea päivä oli jo heinäkuun alussa mutta vasta nyt ehdimme piipahtamaan lapsuudenkodissani. Idean kakun tekoon sain täältä mutta näin mansikka-aikaan kakusta tuli Mansikkakakku...mansikka-valkosuklaamoussella ja savoirdikekseillä. Tein muutenkin hieman muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen koska kaapista ei löytynyt ihan kaikkea mitä reseptissä luki.





SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU
10 annosta

KAKKUPOHJA
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
REUNOILLE
12 savoirdikeksia
TÄYTE
2-3 liivatelehteä
1 dl kermaviiliä
1 dl mascarbone-tuorejuustoa
1/2 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
200 g valkosuklaata
2 dl tuoreita mansikoita
LISÄKSI
lemon curdia
KORISTELU
1 l tuoreita mansikoita




Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja irrota reuna. Kumoa pohja puhtaalle keittiöliinalle ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa kermaviili, mascarbone-tuorejuusto, rahka ja sokeri.Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Lisää se sitten rahkaseokseen. Sekoita joukkoon myös peratut ja pienityt mansikat.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne 1 rkl kuumaan veteen hyvin sekoittaen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen, sekoitaen koko ajan. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin, jotta se alkaa hyytymään.

Kokoa sillä välin kakun pohja. Pese ja kuivaa irtopohjavuoka. Pingota uusi leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan. Oma kakkupohja kohosi niin paljon, että halkaisin pohjan ja toisen pakastin.Leikkaa savoirdikeksit poikittain kahtia. Nosta keksinpuolikkaat vuoan reunaa vasten vieri viereen leikkuupinta alaspäin ja päällipuoli ulospäin.

Levitä lemon curd kakkupohjan päälle ja kaada täyte sen päälle, peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.


VINKKI! Kakku oli hyvin suklainen, ehkäpä vähentämällä valkosuklaan määrää se sopisi paremmin makean mansikan kaveriksi.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti