torstai 14. heinäkuuta 2016

Italialainen kesäkurpitsapasta


Alkukesästä lomailimme koko perhe Italian Toscanassa, reissussa tuli maisteltua italialaisia pasta-annoksia laidasta laitaan ja yksi ihana tuttavuus oli Kesäkurpitsapasta. Tässä oma versio kesäisestä makunautinnosta...tarvitaan vain hyvää ja laadukasta pastaa, kesäkurpitsaa ja parmesania...yksinkertaista, mutta niin hyvää. 

Pasta oli italiasta tuliaisena tuotua Chittarra-pastaa, hieman suomalaista spaghettia muistuttavaa pastaa mutta hieman paksumpaa ja muodoltaan melko pyöreää. Googlasin, että Chittarra pastan nimi tulee valmistustavasta/työkalusta (chittarra=kitara).



ITALIALAINEN KESÄKURPITSAPASTA
4 henkilölle

400 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2-3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
reilu 1 dl raastettua parmesania
LISÄKSI
250 g pastaa
parmesania raastettuna

Suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan.

Kuumanna pastavesi. Lisää kiehuvaan veteen suola ja pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari kauhallista keitinvettä talteen ja valuta loput pois.

Sekoita paistetun kesäkurpitsan joukkoon mausteet ja yhdistä kesäkurpitsaseos pastan kanssaa, lisää talteen ottamasi pastan keitinvesi jotta saat pastasta mehevää. Lisää parmesaniraaste ja sekoita.

Tarjoile kesäkurpitsapastan kanssa vastaraastettua parmesania ja tuoretta basilika silppua.







Alkuperäinen kesäkurpitsapasta annos paikallisessa osteriassa Limiten kylässä.






- Buon appetito -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti