lauantai 30. heinäkuuta 2016

Punaherukka-valkosuklaakakku

Punaherukka-valkosuklaakakun ideointi sai alkunsa maalla keräämistäni punaherukoista, kotiin päästyäni aloin heti etsimään reseptiä punaherkukkakakkuun ja lopulta päätin testata tätä suuren suosion saanutta reseptiä...joka sitten olikin nappivalinta, niin itseni kuin ystäväperheen mielestä, jotka pääsivät tällä kakulla herkuttelemaan.

Punaherukka-valkosuklaakakun maku on ihanan kirpeä mutta samalla hienostuneen makea, marjat ja suklaa täydentvät toisiaan, joista syntyy yhdessä loistava makuyhdistelmä. Tämä kakku jos mikään on varma valinta juhliin ❤








PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAA KAKKU
12-15 annosta

POHJA
200 g diggestivekeksejä
100 g voita
VALKOSUKLAATÄYTE
3 liivatelehteä
1/2 tlk (125 g) maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
HERUKKATÄYTE
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1/2 tlk (125 g ) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuusto
PÄÄLLE
tuoreita marjoja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos 24 cm irtopohjavuuan pohjalle, johon olet laittanut leivinpaperin. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuoita liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää ne tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen, lisää sitten sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa eli painele herukat siivilän läpi kulhoon. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimään herukkasoseeseen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto marjaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Kaada herukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele tuorreilla kauden marjoilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti