maanantai 4. heinäkuuta 2016

4 th of July & Hot Dogit

4 th of July - Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää vietetään tänään ja meidänkin perheessä sitä on vietetty pienimuotoisesti melkein jo kymmenen vuotta...juontaa juurensa siellä asutun reilun vuoden vuoksi. Usein sitä on tullut vietettyä grillaten ja niin nytkin...tällä kertaa herkuteltiin Hot Dogeilla, joihin leivoin itse sämpylät, ihan huippu mahtavan makuiset muuten, kannattaa kokeilla. Lisukkeena tarjosin itsetehtyä tuorekurkkusalaatia ja karamellisoituja punasipuliviipaleita sekä leppäsavustettuja -ja choritzonakkeja...juomana nautittiin DrPepper limpparia. Jälkkärinä syötiin suussasulavaa brownieta ja Oreo jäätelöä sekä mansikoita...mutta brownie-ohje jää toiseen postaukseen.




HOT DOG SÄMPYLÄT
12 kpl


3 dl maitoa
1 kananmuna
50 g sulatettua voita
2 rkl sokeria
8 dl jauhoja
1 1/2 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon kananmuna, sulatettu voi ja sokeri. Sekoita 1 dl jauhoja, kuivahiiva ja suola ja lisää ne taikinaan. Alusta taikinaan loput jauhot (7dl), käytä mieluiten yleiskonetta jotta saat taikinasta kimmoisaa.

Kohota taikinaa noin 1 1/2-2 tuntia. Leivo sen jälkeen taikinasta 12 yhtä suurta pötkylää ja kaulitse ne noin 18cm pitkäksi soikioksi. Käännä soikion reunat taikinan päälle (noin 1/2-1 cm) ja käännä sen jälkeen pitkät sivut hieman limittäin keskelle. Saat pitkulaisen sämpylän, joka on hieman paksumpi päistä kuin keskeltä.

Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä vähintään puoli tuntia. Voitele kohonneet sämpylät siirappivedellä (2rkl siirappia ja 2rkl vettä). Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-17min ja anna jäähtyä ennen halkaisemista.





Täytä haluamillasi täytteillä esim. itsetehdyllä tuorekurkkusalaatilla jonka valmistat seuraavasti:
Kiehauta 4rkl valkoviinietikkaa, 2rkl sokeria ja 1tl suolaa. Anna jäähtyä. Leikkaa kokonainen kurkku halki ja vielä kahteen osaan. Poista keskiosa ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Pilko 1-2 pientä sipulia ja laita kurkut ja sipulit kulhoon. Kaada liemi päälle ja lisää halutessasi vielä tilliä. Purkita.

Karamellisoituihin punasipuliviilaleisiiin tarvitset 2 ohueksi viipaloitua punasipulia ja 3 rkl oliiviöljyä joita paistat matalala lämmöllä paistinpannulla 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen 1 rkl sokeria, 3 rkl balsamicoviiniietikkaa, 1 rkl vettä, 1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä, paista vielä toiset 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja tarjoa hodareiden lisukkeena.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti