keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mansikka-suklaakakku




Mansikka-suklaakakulla herkuteltiin eilen lapsuudenkodissani. Olin luvannut tuoda tuliaiseksi kakun, kun seuraavankerran näemme veljen perheen ja vanhempieni kanssa. Kakkuja ja muita makeita herkkuja onkin tullut leivottua kiitettävästi koko kesän ja aikas monta reseptiäkin on tullut kirjattua tänne blogiin ylös...mutta minkäs teet kun on niin ihania reseptejä, joita on pakko testata. 

Tämä kakkuohje on siitä ihana, että saat uusia makuyhdistelmiä kun käytät eri rahkoja, marjoja ja suklaita.






MANSIKKA-SUKLAAKAKKU
12-15 annosta

POHJA
1 pkt (175g) Dominokeksejä
50g voita
MANSIKKATÄYTE
4 liivatelehtä
2 dl kuohukermaa
2 prk (a' 200 g) Valion maustettua mansikka rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl tuoreita mansikoita palasteltuna
SUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (a' 200g) Valion minttusuklaa rahkaa
110 g tummaa suklaata
SUKLAAGANACHE
150 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
1 rkl voita

Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Painele 24 cm vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun teet täytteet.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja sokerit. Lisää halutessasi tuoreet palastellut mansikat. Kuumenna vesitilkka(1 rkl) ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkarahkaan koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkatäyte vuokaan ja anna hyytyä noin 30 minuuttia.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata se mikron kestävässä astiassa. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sulatettu suklaa kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada suklaatäyte mansikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kerma kiuhuvaksi ja lisää suklaapalat kermaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrute kakun päälle keskeltä kohti reunoja esim.lastalla levittäen. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin mansikoita ja vadelmia sekä sitruunamelissan lehtiä.



VINKKI!Mansikkatäytteen tilalle voisi paremmin sopia vadelma, mielestäni mansikan maku hävisi suklaan alle. Tai tummansuklaan tilalle voisi vaihtaa valkosuklaan ja minttusuklaarahkan tilalle vaniljan...








Kesäterkkuja maalta 💚
 Paperivuoka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti