tiistai 30. syyskuuta 2014

Sitruuna-kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsasta voit valmistaa myös hilloa. Tällä ohjeella olen tehnyt hilloa jo viimeiset viisi vuotta, se löytyy lempikeittokirjastani  "Hyvää ruokahalua" jossa hillolla mehevöitettiin kakkua. Meillä tätä syödään usein puurojen, jukurttien ja rahkojen kaverina. Hillo on makeaa ja ihanan sitruunaista.




Kuori ja paloittele 500 g kesäkurpitsaa ja 2 hyvin peystyä sitruunaa melko pieniksi paloiksi. Voit myös raastaa ensin sitruunoiden kuoret, kuoria sitruunat ja lisätä vain hedelmälihan tai laittaa sitruunan kuorineen päivineen paloiteltuna kattilaan. Itse olen kokeillut molemmilla tavoilla eikä maussa ole mielestäni mitään eroa. Tällä kertaa raastoin kuoret. Pane ainekset sitten kattilaan, lisää 1 dl vettä ja keitä puoli tuntia hiljalleeen. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta, kuumenna uudestaan ja lisää 500 g hillosokeria. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Purkita hillo kuumennettuun lasipurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti