Tavallinen keitto sai lisämakua tuoreesta inkivääristä ja mintusta. Loppusilauksen keitolle antoivat rapeat ja mausteiset siemenet.
Porkkana-bataattikeitto
4 hengelle
500 g porkkanoita
1 (noin 200 g) bataatti
2 rkl raastettua inkivääriä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
250 g mascarbonejuustoa
3-4 rkl hienonnettua minttua
ripaus suolaa ja sokeria
lisäksi:
2 tl öljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
6 rkl salaattisiemensekoitusta
Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mascarbonejuusto sekä minttu. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteseos. Lisää siemenseos ja paista muutama minuutti. Annostele keitto lautaselle ja lisää pinnalle siemenseosta.
Keiton kaverina maisteltiin Maasdam Frico juustoa ja ruiskeksejä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti