sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Possua glaseerauskastikkeella ja Rucola-perunasalaattia

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni colamarinoitua possua, ribsejä tai vastaavaa...no, nyt osui silmääni ohje; cola gleseerauskastike possulle. Sovelsin hiukan ohjetta ja paistoin n.1,7 kg possun fileen uunivuossa (ripaus suolaa ja pippuria) 150 asteessa noin 3 tuntia ja sen jälkeen leikkasin fileen viipaleiksi ja glaseerasin lihat..hyvää tuli näinkin, nam. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje. Lihan kaverina tarjosin ruokaisan Rucola -perunasalaatin.



Possua glaseerauskastikkeella
4 annosta

800 g porsaan ulkofilettä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Glaseerauskastike:
1 dl cola juomaa
1/2 dl ketsuppia
1/2 dl fariinisokeria
1  1/2 dk makeaa soijakastiketta
2 raastettua valkosipulin kynttä
1/2 tl sampal oelek -chilitahnaa

Leikkaa file pituussuunnassa kolmeen osaan, Sivele pinnalle öljyä ja mausta. Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta ne. 


Grillaa lisa kypsäksi 3-4 minuuttia molemmin puolin. Sivele glaseerauskastiketta lihan pinnoille. Nosta lihat uunivuokaan ja anna vetäytyä folion alla hetki ja leikkaa viipaleiksi.






Rucola-perunasalaatti

6 annosta

n.1 kg kiinteitä perunoita
1 sitruunan raastettu kuori
1  1/2 rkl kapriksia
25 g rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Keitä perunat kuorineen edellispäivänä. Kuori ja paloittele perunat. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori. Lisää kaprikset, hienonnettu rucola, öljy ja sitruunanmehu. Mausta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti