Viikolla tuli kokkailtua aasialaistyylistä ruokaa. Lihapullien kuvan ja ohjeen olin bongannut muutama viikko sitten ruokablogista ;-) ja kun kaupasta tarttui mukaan jauhelihaa tiesin heti mitä kokeilisin. Aasialaistyyliset seesaminsiemenillä koristellut ja tahmean makeat lihapullat olivat maukkaita, ja parhaimmillaan juuri valmistettuna. Itse lihapullat eivät juuri eroa tavallisista, mutta kastike tuo mukavaa vaihtelua.
Aasialaiset lihapullat
Lihapullataikina:
800 g sika-nautajauhelihaa
1 rkl seesamöljyä
2 1/2 dl korppujauhoja (tai Panko jauhoja alkuperäisen ohjeen mukaan)
1 tl tuoretta inkivääriä, myös jauhe käy
2 kananmunaa
3 tl raastettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
Sekoita hyvin ja anna tekeytyä 1 tunti. Muotoile taikinasta pienehköjä lihapullia. Ohjeesta tulee n.45-60 lihapullaa. Paista 200 asteessa kypsiksi n. 10-15 min.
Kastike:
1 1/2 dl Hoisin-kastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
2 tl raastettua valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1 tl tuoretta inkivääriä
1 rkl seesamöljyä
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kuumenna niin että maut sekoittuvat toisiinsa. Kaada lämmin kastike lämpimien lihapullien päälle. Koristele seesamin siemenillä.
Lisukkeena tarjosin munanuudeleita sekä paahdettuja porkka- ja kesäkurpitsatikkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti