sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Nyhtöpulla

Tämän kesän ehdoton trendisana on ollut NYHTÖ... possua, kanaa ;-) Nyt olen sitten leiponutkin nyhtöä... nimittäin Nyhtöpullaa. Pulla on mehevä kahvipöydän herkku. Se leivotaan vuokaan tai pellille, josta syöjät nyhtävät käsin omat palansa... kätevää!


Suussasulavassa nyhtöpullassa on pehmeä peruspullataikina, täytteenä sokeria, kanelia ja rasvaa tai mitä ikinä haluatkin..fariinisoria, pähkinöitä, marjoja, tuorejuustoa...yhdessä, erikseen.


Nyhtöpulla 
2 vuokaa

Valmista 2 1/2 dl peruspullataikina ja kohota hyvin. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina suorakulmaiseksi noin 60x40 cm palaksi. Levitä rasva, sokeri ja kaneli taikinalle. Jaa taikina neljään yhtäsuureen osaan.


Nosta kaikki palat päällekkäin.


Jaa taikina vielä pitkittäin kahteen osaan ja osat vielä poikittain pienempiin osiin.


Nosta palat pystyssä vuokaan. Huomioi kohoamisvara. Kohota hyvin. Voitele pinta tarvittaessa kananmunalla (itse en voidellut). Jos teet isomman taikinan kohota ja paista pulla pellillä.


Paista nyhtöpullat n.20-30 minuuttia 200 asteessa.


Pullat voit vielä kuoruttaa jäähtyneenä tomusokeri-vesikuorrutteella, itse en ehtinyt, sen verran nopsaan palat katosivat herkuttelijoiden suihin =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti