keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Paistettu Amerikkalainen juustokakku

Täyteläinen paistettu Amerikkalainen juustokakku on niin herkullista, että se vie kielen mennessään. Se on yksinkertaisen täydellinen ja maistuu aina yhtä ihanalta. Tämä ohje on vuosien takaa, muistaakseni amerikan vuoden tuliaisina ylös kirjoitettu resepti jostain sikäläisestä ruokalehdestä. Paistettu juustokakku ei ole mikään pikakakku, vaan valmistuksen ja tunnin paiston jälkeen se vielä jäähdytetään yön yli jääkaapissa ennen herkuttelua.






Tämä kakku sisältää sitruunatuorejuustoa tavallisen maustamattoman tuorejuuston sijasta, kun sitruunatuorejuustopurkkeja sattui pari ylimääräistä jääkaapista löytymään. Sitruunatuorejuusto maistuu sopivan raikkaalta eikä ole niin raskaan oloinen kuin, jos tekisit kakun kokonaan maustamattomasta tuorejuustosta. Mutta makuja on monia, tämä sopii minun suuhun. Kokeile kumpi sopii sinun suuhun!








PAISTETTU AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU
12 palaa

POHJA
300 g Diggestive-keksejä
75 g voita
TÄYTE
2 prk (a' 200 g) sitruunatuorejuustoa
1 prk (a' 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (a' 200 g) ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
KORISTEEKSI
tuoreita marjoja
 esim.vadelmia, mansikoita, kirsikoita



Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ainekset keskenään. Kaada muruseos leivinpaperilla päällystetyn 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele se tasaiseksi esim.juomalasin avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Ota tuorejuustot hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlömpöisiksi. Valmista sitten täyte. Vatkaa juustot ensin keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada lopuksi sokeri ja ranskankerma joukkoon ja vatkaa hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa jotta täyte tasoittuu vuokaan hyvin. Paista kakkua uunissa noin 40-60 minuuttia. VINKKI! Kakun keskustan pitää jäädä hiukan hyllyväksi.

Anna kakun jäähtyä hieman ja laita kakun päälle sitten kelmu. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi mutta pidä kakkua jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti