tiistai 1. syyskuuta 2020

Omena-vaniljajuustokakkua blogin 7 v. synttäreillä

 

Omena-vaniljajuustokakkua maistellaan blogin 7 v.synttäreiden kunniaksi. Muromainen pohja tuo hieman omenapiirakan fiilistä ja maku on ihanan kanelinen joten tälläherkulla sopii aloittaa syyskuu ja virallisesti syksy. 

 


 

Kakku on melko helppo tehdä. Murupohjan päälle pehmitin kotimaisia omenia pienessä vesitilkassa. Omenoiden päälle kaadoin fariinisokerista ja voista keitetyn kinuskin. Kakkupohjan paiston jälkeen jäähdytin sen hyvin ennen vaniljatäytteen lisäämistä. Sitten vaan hyydytys ja herkuttelemaan. Koristeeksi valitsin oman pihan pensaiden lehtiä ja kukkia, joiden varret suojasin foliolla. Lisäksi laitoin kakunpäälle muutaman omenaviipaleen.

 


 

Alkuperäinen ohje löytyy lähes kymmenen vuoden takaa Kinuskikissalta, jota muokkasin hieman oman näköiseksi. VINKKI! Kuvan kakku on tehty 16 cm kakkuvuokaan, joten kerroin kaikki ainekset 0,44 niin sain pienennettyä ohjeen. 


  



OMENA-VANILJAJUUSTOKAKKU

 

POHJA
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita
1/2 dl vettä
OMENATÄYTE
500 g omenoita
2 tl kanelia
KINUSKI
100 g voita
1 dl fariinisokeria
VANILJATÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
 
 
 
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala 24 cm irtopohjavuokaan ja suihkuta rasvaa reunoille. Valmista pohja. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää joukkoon paloiteltu kylmä voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Kuori omeneat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Esikypsennä omenat pienessä vesitilkassa 2-5 min kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Mausta kanelilla.

Levitä omenat pohjan päälle. Mittaa kattilaan voi ja fariinisokeri. Kuumenna MIEDOLLA lämmöllä kunnes seos alkaa hiljalleen kuplia. Anna kuplia pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes seos muuttuu paksuksi kinuksiksi. Kaada kinuski omenoiden päälle vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Varmista omenoiden kypsyys ennenkuin otat kakun uunista. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahdot sekä tuorejuusto vatkaimella kevyesti sekoittaen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä vähintään kolme tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele kakku.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti