sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Kinuskinen Omenapiirakka

Tämä helppo ja ihanan kinuskinen Omenapiirakka sulostutti meidän kahvipöytää jo viikko sitten. Ohje löytyy Liemessä-blogista.




Tänä syksynä oman pihan omenapuu ei tuottanut kuin muutaman hassun omenan mutta täydensin omenavarastoa maalla olevista omenapuista. Lisäksi oikaisin piirakan teossa tällä kertaa ja käytin kaupan valmista murutaikinapohjaa. Piirakka valmistui todella nopsaan. Ensin pohjan sulatus, sitten karamellisoidun kondensoidunmaidon levitys pohjan päälle ja koristeeksi sokeri-kaneliseoksessa pöyritellyt omenaviipaleet piiraan päälle. Piirakka uuniin, hieman jäähdytystä ennen tarjoilua ja sitten vain herkuttelua vaniljajäätelön kanssa. Melkoista herkkua 💛

 

 

 

KINUSKINEN OMENAPIIRAS

1 pakaste murotaikinapohja
1 prk karamellisoitua kondensoituamaitoa
noin 5 omenaa
2 tl kanelia
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
KORISTELUUN 
tomusokeria
TARJOILUUN
vaniljajäätelöä


Kauli sulatettu murotaikinalevy hieman piirakkavuokaa isommaksi, jotta taikinaa riittää myös reunoille. Voitele vuoka voilla. Nosta taikinalevy 24 cm piirakkavuokaan ja painele paikoilleen. Tarvittaessa siisti reunat veitsellä. Sekoita karamellisoitu kondensoitumaito hyvin. Lusikoi ja levitä se piirakan pohjalle ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Viipaloi omenat. Mausta omenaviipaleet kanelilla ja sokerilla ja sekoittele hyvin. Painele omenaviipaleet limittäin ympyränmuotoisesti kinuskiin.

Paista uunin alatasolla 175-asteessa noin 40 minuuttia. Tarvittaessa peitä omenapiirakka leivinpaperilla viimeiseksi 10 minuutiksi, jottei pinta tummu liikaa. Anna omenapiirakan jäähtyä kunnolla. Viimeistele tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti